ARTE VINI PÁ PÁLAVA

- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- ARTE VINI PÁ PÁLAVASkladem > 5 ks259 Kč214 Kč bez DPH
Oblíbená moravská specialita – polosladká Pálava, kříženec Tramínu červeného a Müller Thurgau. Tato odrůda je charakterizována výrazným aroma, sametově hebkou texturou a výraznou zlatožlutou barvou. Pálava je plné víno s dobrým potenciálem pro zrání v láhvi, které voní po meruňkách, broskvích, růžích, lesním medu a koření. V chuti je příjemně ovocné, vzrušující, s pikantním kořenitým nádechem. Na závěr dlouho balancuje mezi příjemnou kyselinkou a sladkostí. Doporučujeme k foie gras a sýrům typu Roquefort.
Arte Vini
Společnost Arte Vini je výrobcem vín z Nového Šaldorfu na Znojemsku. Jejím cílem je nabídnout vína vycházející z moravské vinařské tradice, která přináší radost pokaždé, když se jich napijete, a hodí se k mnoha pokrmům naší pestré české kuchyně. Hlavními přívlastky všech nabízených vín jsou příjemná ovocnost, elegance, svěžest a vysoká kvalita. Vinařství si zakládá na „umění vinařského řemesla“ – vinice, z nichž hrozny pocházejí, jsou obhospodařovány ekologickým způsobem, ve sklepě jsou používány tradiční přírodní postupy. Při výběru odrůd vinné révy se Arte Vini zaměřuje zejména na staré a na Moravě tradiční odrůdy, jako například Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Frankovku, Zweigeltrebe a Pálavu.
Jižní Morava
Vína z oblasti Jižní Moravy
Vinařská oblast Morava se rozkládá na 17 450 ha vinic a zabírá tak 96 % plochy, na níž se v České republice pěstuje vinná réva. Dělí se dále na čtyři podoblasti: mikulovskou, slováckou, velkopavlovickou a znojemskou. Patří k nejsevernějším oblastem Evropy, kde se vinná réva pěstuje. Průměrná roční teplota je 9,42 °C, průměr ročních srážek 510 mm a průměrná roční délka slunečního svitu 2 244 hodin. Panují zde vnitrozemské klimatické podmínky s občasným vlivem atlantického vzduchu. Vzhledem k rozmanitému složení půdy (štěrkové, kamenité, písečné, jílovité, vápenité, …) má ideální předpoklady pro pěstování bílých odrůd. Modrým odrůdám se v našich zeměpisných šířkách tolik nedaří, ale díky moderním zpracovatelským technologiím a teplejšímu počasí je jejich kvalita na vzestupu. V každém případě platí, že jednotlivé podoblasti mají svá vlastní specifika, a produkují tak vína rozličných charakteristik.